Medborgarkontoret

Medborgarkontoret är ett informationskontor som är till för kommunens invånare och besökare. Medborgarkontoret ger information om kommunens olika enheter, handlägger enklare ärenden, ger information om andra myndigheter och där finns även Gnestas turistinformation.


Besöksadress:
Marieströmsgatan 3, vid Strömmentorget

Postadress:
Medborgarkontoret
Marieströmsgatan 3, Strömmen
646 80 GNESTA
Tel. 0158 - 275 666

 

Hos oss kan du bland annat få hjälp med:

Borgerlig vigsel
Medborgarkontoret hjälper dig med detaljerna. Vigselförrättare, plats och vittnen.

Budget- och skuldrådgivning
Vänd dig till vår budget- och skuldrådgivare Kristina Karlsson för att få råd och stöd i dessa frågor. Tel: 0158-275 666 eller skicka e-post.

Elektron
Om du vill boka A- eller B-salen i Elektron, Västra Storgatan 15, så vänd dig till medborgarkontoret för mer information.
Tel 0158 - 275 666.
Genom vår bokningskalenderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du se om det är ledigt en viss tid eller om du vill skicka en bokningsförfrågan.

Evenemangskalender
På hemsidan finns det en evenemangskalender som medborgarkontoret ansvarar för. Har du ett evenemang som du vill få med i kalendern eller undrar över något, kontakta medborgarkontoret, tel: 0158-275 666 eller skicka e-post: http://epost.gnesta.se/medborgarkontoretlänk till annan webbplats

Kopiera och scanna
På medborgarkontoret kan du både scanna och kopiera. För prisinformation kontakta medborgarkontoret.

Gröna soppåsar
Har dina påsar tagit slut kan du hämta nya på medborgarkontoret.

Juridisk rådgivning
Jurist Elsa Fagerholm, Advokatbolaget Elste, erbjuder gratis rådgivning på medborgarkontoret varannan torsdag kväll. Boka din tid med Elsa via e-post. Läs gärna mer om den juridiska rådgivningen.

Kartor
På medborgarkontoret kan du köpa fritidskartan, en karta över Gnesta kommun, där badplatser, kanotleder, vandringsleder, mm. är utmarkerade. Den kostar 100:-.  Det finns även tillgång till tätortskarta och besökskarta. Dessa är gratis.

Konsumentvägledning
För konsumentfrågor kan du vända dig till Annika Klerdal eller Elisabeth Mattsson, via telefon 0158-275 666 eller e-post.

Lotteritillstånd för föreningar
Har din förening tänkt att ha lotterier då behövs ett tillstånd, vilket ni söker hos medborgarkontoret. Kontaktperson är Elisabeth Mattsson.

P-skiva
I kommunen används p-skiva. P-skivor finns i de flesta affärer eller så kan du hämta den på medborgarkontoret.

Parkeringstillstånd för rörelsehindrad
Blankett för ansökan om parkeringstillstånd finns hos medborgarkontoret. Läs mer om parkeringstillstånd för rörelsehindrade.

Polisen
Polisen har personal på plats tisdagar kl. 10.00 - 17.00 (lunchstängt kl. 12.00-13.00).
När polisen inte är på plats kan vi på medborgarkontoret hjälpa till med att bl.a. att skriva ut blanketter och andra frågor. Du kan också lämna in hittegods hos oss.

Scenen på Strömmentorget
Vill du låna scenen på Strömmentorget kontaktar du medborgarkontoret för bokning och information.

Skatteverket 
Du kan skriva ut blanketter och annan information gällande deklarationen på medborgarkontoret till en kostnad av 2 kr per sida.
Observera att du inte kan lämna in deklarationen på medborgarkontoret eller på någon annan plats i kommunen. Deklarationen kan du lämna in till närmaste skattekontor eller skicka in den med post till Skatteverket.

Länk till Skatteverkets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tomtkö
Om du vill ställa dig i tomtkön eller veta mer kan vi på medborgarkontoret hjälpa dig. Mer information kan du också få på vår hemsida. öppnas i nytt fönster

Torgplats
Vänd dig till medborgarkontoret för mer information om villkor och priser för att använda torgplatserna i Gnesta. Det finns 11 torgplatser att hyra.

Turistinformation
Hos oss på medborgarkontoret kan du få aktuell information om vad som finns att se och göra i Gnesta kommun. Vi har broschyrer om sevärdheter, cykelturer, Sörmlandsleden med mera.  

Utställningar
Aktuella planutställningar och översiktsplaner ställs ut på medborgarkontoret.  

Åkkort
Under varje termins början kan du som börjar på ett gymnasium utanför Gnesta kommun (men är skriven i kommunen) hämta åkkort på medborgarkontoret. Mer information kommer inför varje läsårsstart. Ansökningsblanketter finns att skriva ut eller hämta på medborgarkontoret (glöm inte att målsman måste skriva på om du är under 18 år).

Återvinningsgården
Vi säljer kort till Återvinningsgården. Här kan du läsa mer om passerkorten och kostnader.

Senast publicerad 2018-05-23