Kulturdag i Gnesta 2017

Lördagen den 11 november 2017 från klockan 12.00-17.00 är det dags! Den här dagen förvandlas elektron till en myllrande mötesplats där stand-up blandas med spännande världsmusik, workshops och nya möten. Det blir också teater för alla barn och streetdance för de äldre. I B-salen serverar fritidsgården Chill fika till självkostnadspris.

Allt sker på Elektron i A och B-salen samt i foajén. Här hittar du dagens program. Kulturdagen sker i samverkan med Gnesta kommun, Scenkonst Sörmland, Gnesta kulturskola och fritidsgården Chill. Kulturdagen är en del av Gnesta kommuns 25-årsfirande. Här kan du ladda ner hela dagens program som en pdfPDF.

Först ut är alla programpunkter och hålltider för Elektrons A-sal.

Elektron A-salen:

Körsång med Joy Voice

Joyvoice är en popkör för ALLA som vill sjunga. Kören bygger på glädje, sångös och positiv energi. De sjunger välkända hits i genrerna pop, rock och soul. Med stort fokus på glädje, gemenskap och att våga släppa loss i sin sång kommer du nu att få njuta av svängig körsång.

Tid: Klockan 12.00
Plats: A-salen

Mohanned Hawaz och Robert "Robie" Svärd

Mohannad hawaz dansar och robert svärd spelar gitarr

Orientaliska och Moderna dansaren Mohanned Hawaz och flamencogitarristen Robert ”Robi” Svärd bjuder på ett smakprov från deras kommande föreställning. Mohanned är en unik dansare som har utmärkt sig internationellt och är en mycket eftertraktad dansare i hela världen.

Han har vunnit ett antal priser och utmärkelser genom åren och nu senast i Shanghai 2014 för bästa Best Performance Award. Robi tog världen med storm med releasen av hans förta soloalbum ”Pa’ki Pa’ka” som släpptes 2016. Albumet har hyllats världen över och Robi har nu tagit ett rejält kliv ut i den internationella världen.

Mohanned och Robi träffades för första gången i projektet ”Gränslandet” och började redan då prata om att göra ”något” tillsammans i framtiden. Nu har tiden äntligen kommit!

Tid: Klockan 12.40
Plats: A-salen

Leif Brixmark & the New Holland Band

Leif Brixmark & the New Holland Band är en musikalisk häxkittel som sjuder av så många olika stilar att den färdiga brygden inte låter som något annat. Egenskrivna och andras material framförs av de skickliga musikerna. Den svenska vistraditionen samsas på ett väldigt fint sätt med grekisk musik och klezmer. För 25 år sedan spelade Leif Brixmark då Gnesta blev en egen kommun. Nu, 25 år senare knyter vi ihop säcken och njuter av musiken där afroamerikansk jazz och blues möter europeiskt burleskeri.

Tid: Klockan 13.10
Plats: A-salen

Gnesta Musiksällskap feat. Gnesta Kulturskola

gnesta musiksällskap

Gnesta Musiksällskap är en sinfonietta bestående av 20 fritidsmusiker från Gnesta, Järna och Vagnhärad - stråkar, träblåsare, brassmusiker och slagverkare. Idag står de på scenen med rockbanden Black Michael och Nomen Nescio samt cellogruppen Cellomaniacs som är elever på Kulturskolan i Gnesta. Förbered dig på en musikaliskt spännande konsert!

Tid: Klockan 14.30
Plats: A-salen

Gothenburg Gadjos

Gothenburg gadjos

Sommaren 2011 bildades Gothenburg Gadjos efter två veckors spelande på gatorna i Warschauer Brücke i Berlin. Det här är förmodligen Skandinaviens mest skickliga Balkan-musiker som glänser med sin unika stil Tallafunk. Gadjos levererar tung jazz med starka influenser från Romani Tallava-musiken i Albanien, Kosovo, Serbien, Makedonien och Bulgarien. Det klassiska Balkan-brassbandet har i Gadjos trimmats ner till sax, trumpet, tuba och två slagverkare.

Tid: Klockan 16.00
Plats: A-salen

Här kommer ett smakprov från när Gothenburg Gadjos gästade Musikhjälpen 2013:

 

Under hela dagen serverar Fritidsgården Chill fika och hembakt till självkostnadspris i cafeterian i B-salen. I foajén har Daglig Verksamhet en julmarknad med fantastiska hantverk. Det går också bra att köpa Johan Johansson Eriks poesibok Johans Poesi. Det är är en samling med 19 av hans dikter. Det handlar om känslor. Om att vara på sjukhus. Om att åka buss till den dagliga verksamheten. Om sol, mörker, kärlek och hela livet. Signering sker under dagen.

Alla programpunkter och hålltider för Elektrons B-sal:

Elektron B-salen:

Teater: Vågar du som jag?

teatergruppen skaka

Alla vet att ett monster måste kunna skrämmas för annars är det inget bra monster. Det får monstret Franky reda på av häxan Pompeija Snorsvans. För att kunna bli ett bättre monster, så skickas Franky iväg på en liten resa för att lära sig skrämmas. Det visar sig att vara lättare sagt än gjort, för på denna resa träffar Franky på några minst sagt udda varelser. En halloweenpjäs av och med Teatergruppen Skaka som riktar sig från 4 år och uppåt.

Tid: Klockan 12.00
Plats: B-salen

Stand-up: Adeel Faqih

Adeel faqih på elektron i Gnesta

Adeel Faqih har uppträtt på de flesta klubbar i landet och rätt så många utomlands, bland annat i USA. Adeel är en komiker som attackerar publiken med sin energi och vare sig du vill eller inte så kommer du att skratta! Han bjuder på en absurd och vass komik som är från en annan planet.

Tid: Klockan 13.00
Plats: B-salen

Kommunala byråkratorkestern

kommunala byråkratorkestern

En kommunalbyråkrat får ej vara lat. Ur paragrafrytteri och kontorssysslors möda uppstår den kommunala byråkratorkestern då och då i ett moln av pappersstrimlor och dammar av jazzmusik som tolkas och spelas enligt lag och regelverk.

Tid: Klockan 13.40 och 15.00
Plats: B-salen

Dawcoumba Diop - djembeworkshop

Hur låter 50 djembetrummor på en gång? Var du med på förra årets kulturfestival så kanske du vet hur det låter. Om inte - välkommen till B-salen! Kom och var med i en härlig workshop för alla barn i åldern 5-9 år. Workshopen hålls av Dawcoumba Diop – svensk artist med rötter i Senegal.

Tid: Klockan 14.00
Plats: B-salen

Streetdance

streetdans i gnesta kulturskola

Har du alltid velat prova på streetdance men inte vetat hur man gör? då ska du hänga med på denna workshop! Kulturskolans streetdanselever dansar och lär ut några sköna moves. För alla åldrar och för alla som gillar att dansa.

Tid: Klockan 15.20
Plats: B-salen

Senast publicerad 2018-02-19