2017-09-26

Gnesta klättrar i företagsranking

Nu har årets ranking av företagsklimatet, från Svenskt näringsliv presenterats och Gnesta hamnar på plats 56, vilket är en klättring uppåt med 17 platser jämfört med i fjol.

Uppgången baseras på en förbättring på flera olika enkätområden. Hela nio av de tolv enkätområden som ingår i rankingen förbättras Gnestas placering.

Störst förbättring är det avseende tillgång till kompetens som lyfter med hela 133 placeringar. Även allmänhetens och medias attityder gör lite större lyft i rankingen.

Tabell med resultat på enkätsvaren

Gnesta lyfter även på service till företag, tillämpning av lagar och regler och konkurrens med företag. Det är områden som kommunen äger själv fullt ut och där Gnesta kommun har lagt stort engagemang de senaste åren.

Rankingen för tele- och IT-nät är fortfarande låg och tappar också några placeringar i år. Även vägnät- tåg- och flyg respektive skolans attityder är lite svagare områden.

Vill du läsa mer om rankingresultaten och alla delområden klicka på www.foretagsklimat.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och välj Gnesta kommun.

Diagram över rankingresultat sedan år 2000

Senast publicerad 2017-09-26